100th anniversary speciale edities

100th anniversary speciale edities

Als voormalig kurkfabrikant uit Hiroshima is Mazda ondertussen uitgegroeid tot één van de meest innovatieve autoconstructeurs ter wereld. De pijlers van ons buitengewoon succesverhaal zijn creativiteit, hard werk en moed. De moed om dingen in vraag te stellen en nieuwe wegen in te slaan op vlak van technologie en design.

We schreven geschiedenis in de autowereld, te beginnen met de commerciële introductie van de eerste wankelmotor in de iconische Cosmo Sport 110S.

Daarna volgde de meest verkochte tweezitsroadster ter wereld, de legendarische Mazda MX-5, waarvan sinds de lancering in 1989 meer dan een miljoen exemplaren zijn verkocht. In 1991 mochten we als eerste Aziatisch merk de overwinning in Le Mans op onze naam schrijven en vorig jaar introduceerden we de eerste benzinemotor met compressie-ontsteking – de Skyactiv-X. In 2020 vult ons eerste volledig elektrisch model ons gamma aan, dat de wereld verbaast met zijn uniek rijgevoel.

100TH ANNIVERSARY SPECIALE EDITIES

De Mazda R360 Coupe, die in 1960 werd gelanceerd, was onze eerste personenwagen die uitgroeide tot een icoon in de autowereld. Ter gelegenheid van onze 100e verjaardag hebben we van een selectie Mazda-modellen een beperkte serie ontworpen die hulde brengt aan dit model. De Snowflake White koetswerkkleur, zetelbekleding in Burgundy met geprofileerd 100th Anniversary logo, Burgundy vloermatten, een sleutel met 100th Anniversary logo, een exclusieve exterieurbadge en 100th Anniversary naafdoppen laten er geen twijfel over bestaan: we hebben iets te vieren.

MAZDA2 100TH ANNIVERSARY SPECIALE EDITIE

De Mazda2 is even wendbaar als stijlvol. Zijn Kodo: Soul of Motion vormtaal geeft dit model een speelse en elegante uitstraling. De Mazda2 blinkt naast een verfijnd exterieurdesign ook uit door zijn minimaal brandstofverbruik en doorgedreven veiligheidsuitrusting. Of nog, veel fun in een compact jasje.

MAZDA3 HATCHBACK 100TH ANNIVERSARY SPECIALE EDITIE

Deze dynamische hatchback oogt vitaal en verheft beweging tot een kunstvorm. De puur emotionele aanpak van onze designers resulteert in een gevoel van complete eenheid met de Mazda3, voor een vlotte en stimulerende rijervaring. Zelfzeker, verkwikkend en dynamisch - het resultaat van design en technologie met gevoel. Deze simpele maar verbluffende looks werden onlangs bekroond met de Red Dot “Best of the Best” award voor design.

MAZDA6 SEDAN & WAGON 100TH ANNIVERSARY SPECIALE EDITIE

De Mazda6 rijdt en oogt niet alleen wonderlijk, het is een luxewagen die altijd en overal een stijlvol statement maakt. Met Japans vakmanschap, geavanceerde technologie en verfijnd Kodo-design geeft hij een nieuwe betekenis aan het woord kwaliteit. Afgebeeld model: Mazda6 Wagon 100th Anniversary.

MAZDA CX-30 100TH ANNIVERSARY SPECIALE EDITIE

Een model met de vloeiende lijnen van een coupé en de stoere looks van een SUV. Een compact exterieur voor de stad, gecombineerd met een ruim interieur om even aan alles te ontsnappen. Dynamische prestaties gaan gepaard met opwindende rijeigenschappen, superieur comfort en maximale veiligheid.

MAZDA MX-5 ROADSTER 100TH ANNIVERSARY SPECIALE EDITIE

Trouw aan het oude recept. De nieuwste versie van onze legendarische roadster is licht en verbazendwendbaar. Als de meest atletische en opwindende interpretatie van Jinba Ittai, rijdt de Mazda MX-5 als was hij een deel van uw lichaam – zo smaakt autorijden altijd naar meer.

Meer info: Download onze brochure.


Delen