Carrosserie

Schade aan uw auto is een vervelende zaak! Wij zorgen ervoor dat u wagen weer in de oorspronkelijke staat hersteld wordt, tevens krijgt u bij ons steeds een gratis vervangwagen bij carrosserieherstelling. We gaan op volgende manier tewerk:

Vaststellen van de schade

We gaan nauwkeurig de schade vaststellen in overleg met de klant en/of expert aangesteld door de verzekeringsmaatschappij.

Nodige vervangonderdelen

We gaan de nodige onderdelen bestellen om u wagen in de oorspronkelijke staat te herstellen. In samenspraak met de klant en/of expert kunnen wij ook tweedehands onderdelen gebruiken indien in voorraad.

Demonteren van de wagen

Het voertuig wordt ontdaan van de defecte onderdelen en eventueel worden bepaalde onderdelen gedemonteerd voor een degelijke herstelling te kunnen uitvoeren.     

Nodige plaatwerk en of richtwerk

Het koetswerk wordt uitgedeukt, gedeeltelijk vervangen en eventueel gericht. Voor het richten en uitdeuken van het koetswerk beschikken wij over geavanceerde uitdeuk- en richtapparatuur.     

Voorbereiding

Nadat de grotere oneffenheden weggewerkt zijn gaan we het koetswerk en de vervangonderdelen verder bewerken. Herstelde delen worden weer egaal gemaakt en worden voorbereid voor het aflakken.

Aflakken van de wagen

Voor het aflakken maken we gebruik van een ruime spuitcabine met de nodige voorzieningen voor het spuiten op waterbasis. De basislak wordt gedroogd waarna een vernislaag aangebracht wordt, deze wordt gebakken op 60°C.

In een afzonderlijke ruimte wordt de juiste kleur aangemaakt met behulp van een elektronische weegschaal die gestuurd wordt vanuit een PC met de nodige samenstellingformules. Voor het spuiten van het voertuig gebruiken wij milieuvriendelijke producten en watergedragen lakken van autocolor “NEXA” (dit om aan de strengste milieueisen te voldoen).

Montage & check-up

In de afdeling montage wordt de wagen terug omgebouwd tot een rijvaardig voertuig. Tevens worden de bewerkte holle ruimte(bv: dorpels, wielranden, deuren) behandeld met hoogwaardige anti-corrosie bescherming. Als de auto volledig gemonteerd is worden de volgende punten gecontroleerd relevant voor de uitgevoerde herstelling:

  • Alle vloeistofniveaus
  • Bandenspanning
  • Werking en regeling van de lichten
  • Uitlijning van de ophanging

Aflevering

Nadat de wagen terug in zijn oorspronkelijke staat hersteld is, wordt de auto volledig gereinigd. Zodat u terug 100% tevreden de baan op kan.

Uw tevredenheid is onze zorg!

Wenst u een afspraak voor een carrosserie herstelling?

Bij Mazda VAN HAELST is de vervangwagen steeds GRATIS bij elke carrosserieherstelling!

Maak een afspraak